terug naar alle blogberichten

Hoe vermijd je torenhoge afrekeningen?

07 Nov 2023

In september 2022 stonden de energieprijzen historisch hoog. Wie op dat moment zijn contract hernieuwde, betaalde onlangs een gemiddelde afrekening van 10.000 euro. Het zal je niet verbazen dat velen dit niet zagen aankomen en niet kunnen betalen. Hoe komt deze onverwachte afrekening er? En hoe kan je zulke verrassingen vermijden? Lees even mee.

 

Verschillende leveranciers boden eind vorig jaar nog als weinige vaste contracten aan. De tarieven waren toen torenhoog omwille van tal van geopolitieke onzekerheden. Vandaag is de markt gestabiliseerd maar de volatiliteit blijft, gezien de recente ontwikkelingen in de wereld (Israël, Rusland, etc.). Anderzijds zijn de energievoorraden nog nooit zo gevuld geweest als dit jaar. En zijn ook steeds meer hernieuwbare energiebronnen in ons net, waardoor we meer energie-overschotten gaan hebben. Dat wijst altijd op lagere prijzen.

 

Vandaag adviseren wij alvast tegen vaste energiecontracten. Als je zekerheid wil, kan je dat doen. Zekerheid moet echter samenhangen met een bepaalde risico-inschatting. Het verschil is op vandaag veel te groot, waardoor je erg veel betaalt voor die zekerheid. De marktprijzen zouden de komende twaalf maanden al met 40% moeten stijgen vooraleer variabele contracten op het prijsniveau komen van vaste contracten. Niets wijst er op dit moment op dat de energieprijzen dergelijke sprongen gaan maken.

 

Bij Gaele adviseren we vandaag om eerder een variabel energiecontract af te sluiten, en ver weg te blijven van vaste contracten.

 

Laat je energiecontract over aan de experts. Waarom kiezen voor Gaele?

 

Word begeleid, niet misleid

Bij Gaele bekijken we jouw huidige verbruik en stellen je op basis daarvan het meest gepaste energiecontract voor. Verandert dat in de loop van de weken of maanden? Dan krijg je een nieuw voorstel. We doen er alles aan om je tarief zo laag mogelijk te houden.

 

Ken de markt door en door

De energiemarkt is niet makkelijk te doorgronden. Moet je nu voor vast of variabel gaan? Welk energietarief is nu geschikt voor je energieprofiel? Bij Gaele analyseren we dag na dag de energiemarkt en houden de vinger aan de pols. Dankzij deze grondige knowhow weten we perfect welk energiecontract geschikt is voor jou.

 

Altijd een marktconform energietarief

Het is cruciaal dat je je energiecontract op het juiste moment afsluit om zo de prijzen laag te houden. Dat is nu juist de sterkte van Gaele! We onderhandelen voor jou met verschillende energieleveranciers, zodat je altijd een marktconform tarief geniet. Je hoeft daarvoor niets te doen, laat het aan ons over.

 

Bespaar op gas en elektriciteit

Wij vergelijken verschillende energieleveranciers van elektriciteit en gas en stellen je, op basis van jouw verbruik, de perfecte deal voor. Zo betaal je nooit meer te veel voor je energie.

 

Maak je slapende energiecontract terug wakker

Niets gevaarlijker dan slapende contracten. Ja, ze zijn gemakkelijk: je hoeft er namelijk niet naar te kijken. Maar: ze zijn ook verraderlijk, want ze kunnen je zoveel meer kosten dan nodig. Bij Gaele herzien we regelmatig je contract voor je dreigt te vervallen in een stilzwijgende verlenging.

 

Één keer registreren en wij nemen alles over, van A tot Z

Het enige wat jij hoeft te doen, is je eenmalig registreren op www.gaele.be. Vanaf dan nemen wij het over! Gaele neemt gans je energievraagstuk volledig uit handen en regelt alles voor jou, zodat jij altijd van de juiste energiedeal geniet. Gaele is trouwens 100% onafhankelijk en volledig gratis.

 

Probeer het eens uit, je hebt er enkel maar bij te winnen

Registreer je vandaag nog, helemaal gratis, via deze link.

Denk je eraan om aan energiedelen te doen?

Wil je zeker zijn dat je energiecontract daar

optimaal op afgestemd is?

Gerelateerde berichten

Warmtepompen voor uw verwarming

Lees meer

Isoleren in 5 vragen

Lees meer

Hoeveel shoppingbudget hou jij over?

Lees meer

Ontdek Gaele

Contact

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)2 899 04 68

info@gaele.be

Je energiemakelaar voor
KMO, industrie en overheid

Duurzame energieoplossingen

Ultrasnel elektrisch laden